Nekocon oli ja meni. Kivaahan siellä tietysti oli kaverin kanssa pörrätä, vaikka olinkin lupautunut ohjelmanumeroa vetämään ja sen takia jänskätti. Kyseinen ohjelmanumero oli siis fansubbaajien paneelikeskustelu, jossa pölistiinkin melkein kaksi tuntia tiivistä asiaa! Okei, välillä harhauduttiin oikein kunnolla aiheesta, mutta pääasia että meillä panelisteilla sekä yleisöllä oli hauskaa!

En jaksa oikeasti pölistä siitä paneelista, koska ei ketään tosissaan kiinnosta ja se tosiaan meni ihan kivasti, ilman sen suurempaa draamaa. Conista noin muuten voisin pari sanaa kuitenkin sanoa, se nimittäin oli ensimmäiseni. Tunnelma oli varsin kotoisa, ja tuntui mahtavalta kuljeksia monien muiden samanhenkisten keskellä. Okei, en ole mikään järin suuri Japani-fani enää nykyisin verrattuna yläasteaikoihin, mutta kyllähän sitä vielä piirrettyjä katselee ja haaveilee joskus Japanin-matkasta. En ollut koskaan ennen nähnyt niin paljon samanhenkistä poppoota yhdessä paikassa. Oikeasti, olen elänyt koko ikäni pienissä kylissä, joissa ihmiset mieltävät mangan pokemoniksi. Ainakin kaikki minua vanhemmat, kun taas nuoremmat ihkuttavat mangaa täysillä ilman sen syvällisempää syytä, se vain on in.

Enivei, pari kertaa oikeasti skitsahdin ja fanityttömoodi pukkasi päälle. Ensiksi niin sattui, kun näin erään cosplayerin cossaavan Tales of Symphonia -hahmoa, Colletia. Voi luoja, ravasin tämän tyttösen luo ja hehkutin Symphonia-cossien vähäisyyttä ja pyysin saada ottaa kuvia. Onneksi tyttö oli varsin kiva eikä suuttunut kummajaisuudestani, vaikka toisaalta, eivätkös kaikki cossaajat halua itsestään otettavan kuvia? Muuten otin melko vähän kuvia, koska kännykän kameralla ei kauheasti juhlita.

Toinen sekokohtaus tuli, kun näin Fantasiapelien myynpisteessä Magic Knight Rayearth -pokkarin, joka kattoi koko ensimmäisen juonikaaren. Olin lukenut "Reikkaa" viimeksi yläasteella, joten kirja oli pakko saada. Oli kyllä äärimmäisen nostalginen olo sitä lukiessa. Reikka kuitenkin oli yksi ekoista vahtaamistani animeista... siis sellaisista, joiden jo tiesin oikeasti olevan animea. Kiitoksia SubTV, joka esitti sarjan keväällä 2002. <3 Muttajoo, ilmeisesti tänä vuonna ilmestyy myös Reikan toinen osa, joka puolestaan kattaa toisen (ja samalla viimeisen) juonikaaren. Täytynee ostaa mokomakin.

Conissa tuli myös "tavattua" Sangatsun pöydällä istuskeleva (tai no, seisoskeleva) Chi ja saatua siltä nimmari! Yksi conin kohokohtia sekin. Räpsin myös kuvia kissanpennusta, mutta niitä en jaksa kamerastani vielä siirrellä. Ehkä joskus kaukana tulevaisuudessa. Tapasin myös Antti-sedän ja jopa juttelin sen kanssa, mutten sitten jostain typerästä syystä uskaltanut kertoa olevani Mussan "keksijä". Harmittaa nyt jälkikäteen hieman. Olen vain turhan nössö.

...

Se nekoilusta. Viestin sävy muuttuu nyt dramaattisesti, koska seuraava asia ei ole aivan niin happyhappyä kuin nekocon. Todella toivon, että olisi... mutta ei.

Haluan sanoa pari sanaa Rockman DASH 3:sta, jota odotin julkistettavaksi aina vuodesta 2002 (tai 2001, en tarkkaan muista) lähtien. Kun viime vuonna ilmoitettiin, että kyseinen peli viimein tehtäisiin, olin niin iloinen ja hyper. Kesken jäänyt tarina saisi viimein jatkoa! Kävin pelin sivuilla joka päivä, luin uutisia ja intoilin toisten fanien kanssa aina tähän heinäkuuhun saakka.

Sitten kappas. Capcom ilmoittaa peruvansa projektin. Jäin sanattomaksi. Uskoni Capcomiin meni tämän myötä lopullisesti. Ensin tapettiin Breath of Fire, ja nyt viime vuosien ajan mokomat ovat hiljalleen tappaneet Rockman-sarjaa. En voi käsittää. Tai voin kai. Raha ratkaisee binesmaailmassa, eikä DASH koskaan menestynyt kamalan hyvin. MUTTA kun tällä kolmosella oli kaikki edellytykset menestyä. Sitä kehiteltiin avoimesti, fanien annettiin jopa olla mukana joidenkin ominaisuuksien kehittelyssä, peli näytti lupaavalta ja kiintoisalta ja olisi varmasti tarttunut monen Rockmanista tietämättömänkin mukaan pelikauppareissulla.

Minä ja tuhannet muut fanit olemme odottaneet tälle hienolle sarjalle jatkoa jopa kymmenen vuotta. Ai että tuntui hyvältä kun Capcom sitten kaiken toivon valamisen jälkeen veti maton alta. Kiitos kamalasti.

Nyt tajusin, että olisi pitänyt kirjoittaa tämä rantti ensin ja sitten hehkuttaa nekoconia, niin olisin ehkä nyt kirjoittamisurakan lopussa paremmalla tuulella. Nyt on suussa vain paha maku Capcomin typeristä ja paskamaisista touhuista. Hm. No, ensi kerralla olen viisaampi.